Åfjord Handelsforum etablert 2016

Nylig tok Åfjord Utvikling initiativ til å etablere Åfjord Handelsforum. Initiativet har sin bakgrunn i et ønske om mer samarbeid mellom butikkene i Åfjord. Forumet ønsker å ha alle handelsbedriftene som medlemmer.

– Målet før årsskifte er å etablere et styre og å gjennomføre et felles opplegg rundt starten av julehandelen. Helga 25.-27.november drar vi igang “Black Friday” på fredag, julemarked på lørdag og julegrantenning på søndag, forteller foreløpig talsmann Rolf Øia.

Må dra i samme retning

Øia, som til daglig er leder for Åfjord Utvikling, var den som tok initiativ til å danne Åfjord Handelsforum. Han mener samarbeid på tvers av handelshusene er helt essensielt for å få økt fokus på lokal handel.

– Handelsnæringen er helt avhengig av å samarbeide om aktivitetene. Skal vi skape en sterk lokal handelsnæring her i Åfjord må alle dra i samme retning. Bare da kan vi sørge for økt vekst og færre røde tall. Vi må skape fellesaktiviteter som gjør at åfjordingene oppfatter lokal handel som attraktivt, mener Øia.

Suksess i Rissa

Nylig arrangerte Åfjord Utvikling et frokostmøte med handel som hovedtema. En av innlederne, leder av Jernia Rissa og Rissa Næringsforum, Veronica Næss, fortalte en suksesshistorie om utviklingen av egen handelsbedrift og det å “sparke nytt liv i” det lokale næringsforumet. To år gamle Rissa Næringsforum har som målsetting å skape økt handel gjennom samarbeid og felles aktiviteter. De jobber med felles åpningstider, felles gavekortløsning, felles aktiviteter og felles oppkjøring mot viktige sesonger. En oppskrift som også Åfjord Handelsforum i stor grad vil følge.

Print Friendly, PDF & Email