Åfjord til Trøndersk Matfestival 2017

Åfjord drar til Trondheim på Trøndersk Matfestival 3.-5. august med den etter hvert legendariske Åfjordpizzaen og mange andre spennende produkter og matretter - les mer her!

Åfjordpizza* og blåskjellsuppe

I år som i fjor står Åfjordgjengen på Trøndersk Matfestival, den 3.-5. august på Trondheim Torg, med den velkjente Åfjordpizzaen* med blåskjell og salami. For å møte etterspørselen kjører standen på med enda flere ovner og pizzadeiger. Velger du å besøke Matfestivalen får du selvsagt smake Arnulfs nydelig blåskjellsuppe og Stokkøy Bakeri mangedobler produksjonen av brød, slik at enda flere kan smake det unike surdeigsbrødet fra Stokkøya.

Deilige kanelsnurrer

Nytt av året blir at du kan få bakeriets deilige, varme kanelsnurrer til kaffen på Åfjord-standen. Disse vil stekes i ovn på matfestivalen, så de er rykende ferske!

Røff bratwurst

En annen nyhet i 2017, blir at kalvebratwurst fra Humstad Gård serveres som varmmat på festivalen. Med smakfullt og fargerikt tilbehør blir dette en lunsj eller lett middag både for ganen og øyet.

Destinasjon Åfjord

I Åfjordstanden står det både lokalmatprodusenter med mange ulike produkter og reiselivsbedrifter som bevisst bruker lokale produkter i sin servering, som Kuringen Bryggehotell og Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren og Rotnes Fritid. Fosen Fjordhotell er også med på laget og sammen vil de vise deg alt det deilige du kan smake og det flotte du kan oppleve i Åfjord.

Miljøbevissthet

Under festivalen vil det trengs en del emballasje, som handleposer og fat til servering. Emballasje er ikke spesielt miljøvennlig, men Åfjordgjengen besluttet å gå for så miljøvennlig emballasje som mulig. Det har resultert i brødposer, pizzaesker og kaffekopper i ubehandlet gråpapir/papp, og så lite plastikk som overhode mulig. Alle monner drar!

Den gode stemningen

Matfestival kan bety lange dager, stress, såre bein og vond rygg. En av hovedgrunnene til at denne herlige gjengen med Åfjordinger ”holder ut” tre dager til ende, er den gode stemningen i teltet. Latter og smil, arbeidsvilje og samarbeid – og en god porsjon kaffe – er nøkkelen. I år har Åfjordgjengen ”ansatt” en HMS-ansvarlig (eller var det snop&kaffe-ansvarlig?) som skal sørge for at alle har det bra på stand. Du kjenner henne kanskje – hun heter Vibeke Stjern. Det blir en vinner!

Positiv oppmerksomhet

Lokalmatkoordinator i Åfjord, Anne-Lise Haugdahl Humstad gleder seg til årets festival. – Vi har fått mye flott oppmerksomhet de 2 siste årene på Trøndersk Matfestival, og håper og tror det blir enda bedre i år. Vi har så mange bra produkter og matretter nå, og samarbeidet er helt utrolig bra – For en gjeng!

*Åfjordpizza

Åfjordspizza med blåskjell eller kalvesalami blir det produktet Åfjord skal satse på under festivalen. Pizzaen ble unnfanget på en workshop med den danske kokken Claus Meyer på Strandbaren i 2014.