Bobilhjelperen

Bobilfolket er ikke helt som andre vegfarende. De er har et annet forhold til kjøretøyet sitt enn vanlige bilister, så når bobilen trenger service vil de helst levere den til noen som yter personlig service. Tom Holte er mannen som kan gi dem det.

Tom Holte er opprinnelig fra Ål i Hallingdal, men har via mange omveger endt opp i Åfjord. Han er så definitivt et selvstendig gjøremenneske, og har kommet til den konklusjonen at det er best å være sin egen sjef. 1. juni startet han like godt opp eget bobil- og caravanverksted.

− Det var den forrige lederen av Åfjord Utvikling som gav meg det avgjørende sparket bak til å starte egen bedrift, ler han.
Ifølge Holte har distriktets bobil- og caravaneiere satt pris på at han har startet. Han markedsfører seg på facebook, og får mye skryt av folk på sosial medier.
− Bobileiere er svært opptatt av service, og det prøver jeg å gi dem. Jeg tror det er det som gjør at de er så fornøyde med meg. De er en egen rase, som jeg pleier å si. Det finnes uendelig mange facebookgrupper for bobilfolk og jeg er vel en av de få som er medlem av nesten alle sammen, smiler han fornøyd.
Tom Holte kan stort sett det som er å kunne om de tekniske systemene i bobiler. Og er det noe han lurer på så ringer han for å spørre.
− De tekniske systemene i en bobil er de samme som i en caravan, nesten de samme som i de fleste båter og noen av dem har folk også i hyttene sine. Det skulle derfor ikke være mangel på arbeid i en kommune som Åfjord, mener Holte, som tar på seg det meste bortsett fra motor og drivverk. Der samarbeider han med de lokale verkstedene.
Toms Bobilservice holder til i samme bygg som Felleskjøpet på Årnes, men har også planer om å tilby uteservice til sommeren. Han har tro på å være tilgjengelig der kundene befinner seg – på campingplassene. Han holder seg faglig oppdatert ved å bruke nettet og ved å ha kontinuerlig kontakt med leverandører. Og så drar han på messer.
− Akkurat nå skal jeg til Lillestrøm for å delta på Norges største bobil- og caravanmesse. Der lærer jeg mye og kan knytte mange nye kontakter. Neste år er målet å komme seg til Düsseldorf på Europas største bobilmesse. Det blir saker, sier Tom Holte ivrig.
Om han har bobil selv?
Nei.

Tom Holte
Alder: 50 år.
Bosted: På Morkamoen i Åfjord.
Utdanning: Fagbrev som billakkerer og mange kurs knyttet til caravan og bobil.
Praksis: Har jobbet med transport, vært lagersjef og billakkerer. Har over syv års fartstid som dedikert bobiltekniker.
Ny virksomhet: Har nylig startet Toms Bobil og Caravanservice A/S.
Største utfordring: Komme seg gjennom den første vinteren. Når våren kommer går ting av seg selv.
Neste milepæl: Det blir å få satt opp et skilt ved hovedvegen og å få på plass ny innkjøring til verkstedet.

Print Friendly, PDF & Email