Gründerklekkeriet gjorde det sterkt på Fylkesmessa 2017

Ungdommene i Gründerklekkeriet leverte sterkt, og vant flere priser ved Fylkesmessa i Ungt Entreprenørskap i Levanger.

Fylkesmessa på Levanger
Ungt Entreprenørskap Trøndelag inviterte ungdomsbedrifter til å konkurrere i ulike kategorier på Fylkesmessa i Levanger 23. mars 2017. To bedrifter fra Gründerklekkeriet i Åfjord deltok, «Hjertrud – en venn for livet» og «PanFlip».

Revolusjonerer kjøkkenet.
PanFlip er en pannekakevender. En stekespade som folder seg ut når du trykker på en knapp. Det gjør at du får bredere tak i pannekaka, og dermed større sjanse for å lykkes med pannekakestekingen uten at den revner. «Don’t flip out, flip cakes» er slagordet. Dette er et selvopplevd problem blant en av ungdommene, og gjennom dette året har ungdommene blant annet spesifisert hvem målgruppa er, laget visjoner og mål og utarbeidet kalkyle for å finne riktig produksjonskostnader og dermed riktig utsalgspris.

En ide som kan redde liv
Hjertrud – en venn for livet, er en automatisk trygghetsalarm. Ideen er at man plasserer en sensor i feks baderomsdøra eller på kjøleskapsdøra og den registrerer bevegelse. Om det er eldre eller uføre som bor hjemme, så gir sensoren beskjed via sms til pårørende eller naboer at det er en stund siden aktivitet, og på denne måten kan man dobbelsjekke om det er noe galt. En god ide – med mening – og med et potensiale!

Vant priser!
En forretningsplan gir en god retning og jobbe utifra når man etablerer bedrift. I løpet av året har ungdommene utarbeidet forretningsplan. PanFlip vant 3. pris i kategorien «beste forretningsplan».

I tillegg vant de 2. pris i kategorien «beste yrkesfaglige bedrift», noe som er veldig sterkt! Rasmus Hopen fikk presentere PanFlip for Venstres Trine Skei Grande, noe som også ble dokumentert på Midtnytt (Se bildegalleri).

Veien fra en god ide til et godt salgbart produkt er lang. Og det å vinne priser viser jo at ungdommene er på riktig vei, og har gjort en solid jobb.

Håvard Bårdli, er sammen med Ingvill i Åfjord Utvikling mentor for ungdommene Grunderklekkeriet, og kunne rapportere om meget god stemning blant ungdommene på bussturen hjem fra messa torsdag kveld! Ungdommene var strålende fornøyde – og med god grunn!

Gründerklekkeriet er et frivillig tilbud til elever på alle linjer ved Åfjord videregående skole, og er en arena for å utvikle alle slags ideer i samarbeid med og næringslivet i Åfjord.

Bilder fra Fylkesmessa

Print Friendly, PDF & Email