Idretten i Stokksund enige om vegen videre

Idretten i Stokksund enige om vegen videre

Søndag 19.april var det duket for et spennende årsmøte i Sportsklubben Stoksund. Spenningen var knyttet til hvilket anlegg klubben skal satse på i framtida. At Bjørn Hosen ble gjenvalgt som leder var heller udramatisk.

Tekst og foto: Lars Olufsen

Helt siden 2009 har SK Stoksund hatt en prosess gående for å utrede ulike alternativ med hensyn til framtidig stadionanlegg. Klubben eier selv Stokkøy stadion i Guttelvika på Stokkøya, men mange har ment at klubben heller bør satse på å ruste opp en gammel bane ved den nye skolen på Innlandet. Bjørn Hosen er glad for at han har et solid flertall i ryggen når klubben nå skal satse videre på Stokkøya.

− Anlegget på Stokkøya er i relativt god stand, det er større utfordringer med klubbhuset enn med selve banen. Årsmøtet bestemte at vi skal fortsette med vedlikehold av anlegget samtidig som vi skal bruke den gamle banen ved Stoksund oppvekstsenter til trening for bueskytterne, og som reservebane for fotball, forteller Hosen.

Kunstgress skrinlagt

Tidligere er det tatt et initiativ for å se på mulighetene for å etablere et helt nytt kunstgressanlegg i direkte tilknytning til Stokksund oppvekstsenter. Et av de viktigste argumentene var at man kunne benytte nyskolens toalett- og garderobefasiliteter slik at klubben slipper belastningen med å vedlikeholde et eget klubbhus. Tankene om en helt ny kunstgressbane er imidlertid skrinlagt slik at det alternativet medlemmene nå hadde å forholde seg til var fortsatt satsing på klubbens eget anlegg på Stokkøya, eller å gå i dialog med Åfjord kommune om en opprusting av den gamle Innlandet stadion.

− Skulle den blitt satt i stand til vår bruk ville det krevd store investeringer. Selv om Åfjord kommune skulle påtatt seg opprusting og drift av den gamle banen ville det likevel blitt behov for toalett-, garderobe- og kjøkkenfasiliteter i et eget bygg ved banen, tror Hosen.

Breddeklubb med utfordringer

SK Stoksunds aktivitetsnivå i 2015 vil bli på samme nivå som tidligere. Hovedaktivitetene er fotball og bueskyting, i tillegg har klubben et ukentlig breddeidrettstilbud og en utegruppe. De sportslige målene er også som før, men det ble luftet tanker om hvilke begrensninger som kan ligge i en liten klubb som SK Stoksund.

− Vi er veldig klare på at vi skal være en breddeklubb, men må også ta hensyn til at fra 13-14 år og oppover er det mange ungdommer som spiller og trener fotball på et helt annet nivå enn det vi er i stand til å tilby. Kanskje bør vi lede disse ungdommene over til en større klubb, f.eks Åfjord, slik at de kan få den utviklingen de ønsker seg, sier Hosen.

Årets høydepunkt

Også i år vil høydepunktet for SK Stoksund bli Stokkøycup. Hosen tror årets deltagerliste vil slå alle rekorder. Stokkøycup er en fotballcup for gutter og jenter i alderen 6-14 år og arrangeres lørdag 13.juni.

− Vi har allerede passert ti påmeldte lag, hvorav tre er fra Trondheim. Aldri før har det vært så mange, så tidlig. Det kan tyde på at rekorden med 34 deltagende lag fra i fjor kanskje vil bli slått, sier Bjørn Hosen stolt.

Det nye styret i Sportsklubben Stoksund består av Bjørn Hosen (leder), Richard Hammer (nestleder), Nina Edvardsen (sekretær), Stein Gabrielsen (økonomi), Oddny Svenning (styremedlem), Morten Grøtting (vara) og Wenche Sundet (vara).