Med smak for god kaffe

I midten av juni åpnet Bjørnør dørene, og lukten av nybakte kanelsnurrer fylte sentrum. Jeg er stolt av det vi har fått til, sier daglig leder Ingvill Harbak. 

«Bare lørdager»

I sommer har det jevnt vært mange kunder innom, både av lokale og turister. Vi har hele tiden ventet på at hverdagen skulle komme, men vi har tvert i mot hatt «bare lørdager», sier den nybakte daglige lederen.

Kvalitet og god kaffebjornor3

Ekstra morsomt synes vi det var da ei fra Trondheim kom og lurte på når vi skulle åpne filial i byen, for «noe sånt har vi ikke i Trondheim». Et sted med både kvalitetskaffe, bakevarer, varmmat og lokalproduserte varer.

Styreleder i Bjørnør er den velkjente grunnleggeren av Dromedar-kjeden, Preben Oosterhof. Han har tidligere vunnet NM i baristakunst og bidratt i opplæring av de ansatte. Han har også utarbeidet kaffemenyen med fokus på kaffe av god kvalitet. Planen framover er å utvide menyen med for eksempel iskaffe og chai latté.

Lanserer pizza

pizzaVi er enda i en innkjøringsfase med tanke på bemanning, åpningstid og hva vi skal servere, forteller Ingvill.  Vi skal hele tiden se på hvordan vi kan bli bedre, både økonomisk, innholdsmessig og på service. Åpningstidene er endret en smule til høstmodus, og første helga i september vil de lansere pizza som varmmat. Pizzaen skal selvsagt være basert på lokalmat, der bunnen er bakt på Stokkøy Bakeri, og fås i varianter med blant annet kalvesalami og pulled pork.

Helst lokalt

lokalmat1På Bjørnør har de et mål om å ha mest mulig lokale varer og retter. Varmmaten er et samarbeid mellom flere spisesteder i Åfjord, og kan være for eksempel bacalao fra Aquarius, viltgryte fra hotellet, fiskekaker fra Fiskehjørnet og andre retter. Etter hvert skal de også lage ulike supper selv på Bjørnør.

I tillegg lager de ansatte all garnityren selv – eller «pynten» som vi kanskje vil si her i Åfjord. Det gjelder både remulade, coleslaw, syltet agurk og løk, og hummus, forklarer Ingvill.  – Og oppskriftene har vi fått fra kjøkkensjef Hadar Öster på Strandbaren.

Av lokale varer får du kjøpt ferskt håndverksbrød og andre bakevarer fra Stokkøy Bakeri, lokalprodusert øl fra Stokkøy Bryggeri, kalvesalami og bratwurst fra Humstad Gård, lefse, flatbrød og gomme fra Melsky, søte godsaker fra Søtt&Sånt og andre gode produkter.

Julegaver av lokalmat

Fram mot jul vil Bjørnør i samarbeid med Åfjord Utvikling og flere av lokalmatprodusentene jobbe med å lage julegaver til bedrifter og private bestående av ulike lokalmatprodukter. Tanken er å lage 3 ulike varianter med varierende innhold og pris, slik at det kan passe for ulike målgrupper. Det blir den perfekte julegaven, både til dyktige ansatte, gode venner og for «den som har alt»!

Catering til lunsjmøter brød

Bjørnør har altså på kort tid blitt en suksess og det mangler ikke planer for tiden framover. Ingvill forteller at de også har gjort avtale om bruk av det flotte møterommet i 4.etasje på Parken, slik at folk kan arrangere f.eks lunsjmøter hos dem og nyte den gode maten også noen etasjer opp. Vi kan også levere «utemat» til arrangement utenfor huset, forteller Ingvill.

Spent på høsten

Vi skriver september. Høstregnet pisker mot ruta. Ferien er over og høsten er her, og med den kommer hverdagen. Vi gleder oss til å fortsette å tilby god mat og drikke, sier Ingvill. – Men samtidig er vi helt avhengige av at åfjordingene fortsetter å komme innom for å kjøpe godt brød, spise ostesmørbrød eller bacalao, eller ta en varm kopp kakao i sofaen.

Ingvill Harbak

Ingvill Harbak

Alder: 43 år.

Bosted: Harbak

Utdanning: Videregående

Praksis: Lang fartstid som selger. Har de siste årene sørget for varmlunsj på Stoksund Oppvekstsenter og trives godt med å lage mat. 

Ny virksomhet: Daglig leder for Bjørnør, nyåpnet bakericafé i Åfjord

Største utfordring: Har ikke sett noen store utfordringer enda, men er spent på når «hverdagene» kommer og håper folk er flinke til å bruke Bjørnør utover høsten og vinteren også. 

Artigste øyeblikk: Når vi får god tilbakemelding på stedet, kaffen og maten er det ekstra artig å være en del av Bjørnør.

Neste milepæl: Ønsker å få på plass flere produkter, blant annet kommer chai latté (krydderte med pisket melk), Frappé (kaffe med is) og pizza et par ulike varianter. Det er spennende å jobbe med produktutvalg og meny på denne måten.