Bjørnør

Alt starter med en kopp kaffe. Og aller helst kvalitetskaffe. På bakerikafeen Bjørnør får du kvalitetskaffe og nydelig bakst fra håndverksbakeriet på Stokkøya. Du kan også kjøpe lokalmat fra Åfjord og Fosen.

«Alt starter med en kopp kaffe»

Det var filosofien til teamet bak bakerikafeen Bjørnør da de startet planleggingen i 2015. Bakerikafeen kommer som en naturlig forlengelse av det nyåpnede bakeriet på Stokkøya, og er et samarbeidsprosjekt, der både Fosen Fjordhotell, Aquarius, Bygda 2.0 og Stokkøya Sjøsenter er med. Det er disse bedriftene som skal produsere maten som selges på Bjørnør. Dette for at de som jobber der skal ha fokus på service til kunden.

Selve kaffemenyen er det Preben Oosterhof som står for, gründeren bak kafékjeden Dromedar i Trondheim, så her blir det kaffe av høyeste kvalitet, i ulike knallgode kombinasjoner.

Håndtverksbakst fra Stokkøya

Grunnpilaren i bakerikafeen blir i tillegg til kaffe, selvsagt håndtverksbakst fra Stokkøy Bakeri. Ulike typer brød, som vanlig grovbrød, rugbrød, tarebrød, og krydderbrød blir et viktig element, både for direktesalg og for bruk i kafeens meny. Av søte bakevarer blir det kanelsnurrer, kardemommeknuter, boller og andre gode saker. Noen kaker får man også kjøpt etter hvert.

Noe for enhver smak, med fokus på kvalitet og service

Man vil altså finne lokalt bakverk og god kaffe i kafeen, og i tillegg får man kjøpt smørbrød, blåskjellsuppe, gryteretter og andre varmretter. Maten vil, så langt det er mulig, være basert på lokale råvarer.

–De som jobber der skal ikke lage mat, de skal yte service til kundene, sier Ingrid Langklopp.

Lokalmatutsalg

I tillegg til matservering, skal kafeen ha en liten avdeling for salg av lokalmat fra Åfjord og Fosen. Sissel Svenning i Bygda 2.0 forteller at de allerede har avtaler med lokale aktører, blant annet Stokkøy Bryggeri og Humstad Gård, og det jobbes med å få på plass stadig flere. Honning fra Pollenpust i Åfjord blir også for salg om vi får en god honningsommer.

Bjørnør – assosiasjoner til norsk og natur

Etter en lang runde med mange titalls navneforslag på bordet, var det faktisk interiørarkitekten Ines som skar gjennom. Hun likte navnet «Bjørnør», at det inneholdt ordet bjørn, det er norsk og det har med natur å gjøre.

Ingrid Langklopp ved Bjørnør insisterer på at det ikke er noe innspill i debatten om nytt kommunenavn. Forslaget fikk uansett åtte av åtte stemmer.

Informasjon

Dato 16 June, 2016
Tidspunkt/Åpningstider Mandag - Lørdag kl 8-20
Søndag kl 11-20
Sted Joakim Brevolds Allé 4, Åfjord, Norge
Mer info

enInformation in english: 

The bakery café Bjørnør offers good quality coffee accompanied by lovely fresh baked bread and buns, or other dishes like soups, stews and sandwiches. Bjørnør focuses on using local produce and ingredients in their food, and the staff will provide you with the best possible service. You can also by local products from Åfjord and Fosen.

Stop by for a good cup of coffee and a lovely cinnamon bun!

Print Friendly, PDF & Email