Velkommen til Fosenmøtet 2018

Onsdag 7. november 2018 kl. 10:00-16:30, Bjugn Kulturhus, Botngård

Mot 2050 er det forventet en femdobling av omsetningen innen havbruk i Norge, samtidig som det også ventes en økning innenfor de tradisjonelle fiskeriene og i andre former for marin matvareproduksjon. Dette kan bli en utvikling som åpner opp for store markedsmuligheter for hele næringslivet, også i Fosen. Med sin beliggenhet og historie bør det ligge godt til rette for at Fosen får sin del av veksten i sjømatnæringen. Allerede i dag står sjømatnæringen sterkt i regionen, mens vekstpotensialet er nærmest ubegrenset.

PROGRAM:

Sjømatnæringens rolle og ansvar framover for å fylle hullene etter landbruk og olje- og gassnæringen
Tore O. Sandvik, fylkesordfører

Blå sektor i Fosen i dag
– En presentasjon av mangfoldet og en ringvirkningsanalyse
Analysen følges opp av synspunkter fra Marine Harvest og Salmar ASA
Kristian Henriksen, senior rådgiver BDO AS og NCE Aquatech

Presentasjon av sjømataktører og leverandører
Rædergård Entreprenør AS, Olden Oppdrettsanlegg AS, VikingBase AS, Refsnes Laks AS, Kråkøy slakteri AS og Peter Hepsø Rederi AS

Sjømat 2050 spår en femdobling av produksjonen. Hva kan bli Fosens andel?
Ulf Winther, spesialrådgiver SINTEF Ocean AS

Sofaprat med fire gründere
Statsnail AS, Botngaard Bioprotix AS, Krifo Fisk AS og Norwegian Shellfish Company AS

Kan Fosen redde verden, og hvordan ser den blå sektoren på Fosen ut sett fra yttersiden?
Alexander Kilingberg, redaktør Fosna-Folket

“The Sky’s the limit”
Anders Straumsheim, verftsdirektør Fosen Yard

Sofaprat med representanter for lokalt næringsliv – både produsenter og leverandører
Vasøy Fisk AS med Geir Jonny, Margot og Joachim Ingolfsen / Snadder og Snaskum AS med Magne Hoem

Middag på Hovde Gård kl. 17:30. Egen påmelding

Seminaret er gratis. Registrering og kaffe fra kl. 09:00 og det faglige programmet starter kl. 10:00. Lunsjen blir med inspirasjon fra havet og er laget av elevene ved Fosen videregående skole, under veiledning av Ronny Myhren, kjøkkensjef ved Ørland Kysthotell. Vi avslutter ca. kl. 16:30.

MELD MEG PÅ:
https://www.bdo.no/seminarer/20181107bju

Mer info

Tid: Onsdag 7. november 2018 kl. 10:00-16:30

Sted: Bjugn Kulturhus, Botngård

Arrangør: Næringsalliansen på Fosen inviterer i samarbeid med Eika-bankene, Bjugn kulturhus og BDO 

Trykk her for påmelding.