Isfiske

Isfiske kan være veldig spennende. Forutsetningen er bare at du er klar for det som venter deg. Det er flere ting som er viktig å huske for å få en vellykket isfisketur.

Godt rustet for vær og vind

Først og fremst må man sørge for at man ikke fryser og da er det store varme klær som gjelder. Dunjakker og termodresser er et godt valg. Det vil også lønne seg å ha gode vintersko med tykke såler slik at man holder seg varm på beina.

Skal man isfiske må man begynne å komme seg gjennom isen, og da trenger man et isbor. Disse kommer i mange ulike kvaliteter og størrelser, men for isfiske etter ørret og røye er et isbor med diameter på 120mm nok. Å ha noe å sitte på kan være forskjellen på en vellykket tur og en tur der du drar hjem nesten med en gang. En stolsekk er et godt valg, men også en enkel kasse kan være bra. Liggeunderlag eller reinskinn er også en mulighet. Ispigger og tau kan være lurt å ha med seg dersom uhellet skulle være ute.

Shit fiske!

Når du skal til å fiske trenger du en pilkestikke (isfiskestang), en røyeblink, en krok eller flere og agn.De mest vanlige agnene til isfiske er maggot og mark, der maggot kanskje er mest brukt. Sammen med røyeblink er maggot veldig effektivt. Maggot får du kjøpt i sportsforretninger og kommer ofte i både hvit og rød farge. Selve fisket foregår ved at du slipper røyeblinken med agn ned til bunnen, drar den opp rundt 10 cm, og begynner fisket.

Mulighetene er mange

Stordalsvatnet har en stor bestand av både ørret og røye. Spesielt er isfiske etter røye godt, men kan variere. Hør med lokale for tips. Momyrvatnet har en rik ørretbestand, med en gjennomsnittstørrelse på 250-300 g. Ellers er det mange hundre fiskevann i Åfjord som er isbelagt vinterstid, hvor det er gode muligheter for å få både ørret og røye med isfiskestanga.

Tips er å fiske nære elvemunningen, men her er det viktig at du vet at isen er sikker. For å lese mer om hvordan du sjekker om isen er trygg, trykk her.

Det er parkeringsplass ved Momyrvatnet, ca 23 km fra Åfjord Sentrum i retning Roan.

Kjøp fiskekort på inatur sine sider, enten dagskort eller sesongkort, trykk her.

Momyrvatnet på kart

Info

Dato 1 December, 2015 - 15 March, 2020
Sted Rv715 160, 7170 Åfjord, Norge

Bilder

Lignende i Åfjord