På bærtur og sopptur
Slik høsting er en allemannsrett, og betyr at man kan plukke overalt i skogen og på fjellet.
Blåbær er ettertraktet til safting og sylting, og har tradisjonelt hatt en viktig rolle i matauken. I senere tid har forskning vist at den er rik på antioksidanter, faktisk blant topp 5 over matvarer med mest antioksidanter. Blåbær er en av Norges vanligste planter og finnes nesten over hele landet. De vokser først og fremst i granskog, men er også vanlig i bjørkeskog og furuskog, samt næringsfattig lyngmark.
Villbringebær vokser på busker på holmer, i strandsoner og nær tregrensen. Gjerne lang skogsveier finner du villbringebær.
Sopp
Når man plukker sopp er det viktig at du er helt sikker på hvilken sopp du plukker. De to mest kjente mat-soppene i Norsk natur er nok Kantarell og Steinsopp. Ta med deg kurv, som gir luftig tørking til soppen, og oppsøk gamle gran- og bjørkeskoger for kantarell eller i løv- og barskoger og steder med mye mose for å finne steinsopp.
- All
- Natur
- Kultur
- Spise og drikke
- Arrangement
- Familievennlig
- Kurs og konferanse
- Aktiv
- Fjellturer
- Vinter
- Sommer
- Vår
- Høst
- Jakt og høsting
- Fiske
- Bading
- For par
- For grupper
- For viderekomne
- Buldring
- Landeveissykling
- Bærplukking
- Klatring
- Museum
- Overnatting
- Opplevelser
- Laksefiske
- Hytte
- Lokalmat
- Camping
- Skiløype
- Fritidsaktiviteter
- Båtutleie
- Padling
- Åfjord
- Idrett
- Næringsliv
- Friluftsliv
- Teste formen
- Åfjordpizza
- Vind
- Utopia2015
- Åfjordsbåt
- Hydrogen
- Aktuelt