Ut på ski

Med vinter kommer snø, og da er det bare å ta skiene fatt med Kvikk-Lunch og grillpølser i sekken.

Lysløyper

Åfjord har flere lysløyper, der lysløypa på Hutjønna ligger nærmest sentrum og lysløypene på Momyra og i Stordalen ligger litt lengre unna. For å komme seg til Hutjønna følger man Rv723 fra sentrum mot Stokkøya i 3 km. Momyr har en stabil og lengre vinter, og kan by på  jevne og gode skiforhold. For å komme seg hit følger man Rv715 nordover fra sentrum i 20 km og parkerer ved Momyrstua. Lysløypa i Stordalen ligger ovenfor By barnehage, og for å komme hit følger man Stordalsvegen i 10 km fra sentrum. Det arrangeres poengrenn med jevne mellomrom, samt Momyrrennet og andre skirenn i løpet av vinteren.

Toppturer

Vil du prøve deg på en lengre tur finner du et flott skiterreng med oppkjørt løype inn til toppen av fjellet Dåapma. Denne turen er ca 3 mil tur/retur, og du beveger deg gjennom et av de mest uberørte fjellområdene Åfjord har å by på. Andre topper som er verdt et besøk er Haravassnova, Finnvollheia, Neverdalshogget og Mefjellet.

For familien

Det finnes mange muligheter for å ta med hele familien på skitur i Åfjord. Gode utgangspunkt for slike skiturer kan være på Momyra eller i Amundalen. Her er snøforholdene stabile og turmulighetene mange, med åpent landskap og små bakker til skihopp eller aking. For å komme seg til Amundalen følger man Rv715 sørover fra sentrum, tar av mot Sørdalen på Fv55 og følger denne veien i 23 km.

Vær godt forberedt

Skal man lykkes på skitur er det alltid lurt å sjekke værmeldinga noen dager i forveien. Melder det mye vind og mange minusgrader kan det være lurt å utsette turen. I sekken bør det være gode varme klær, rikelig med mat og drikke, sitteplate/liggeunderlag og skismøring. Får man plass til en spade kan man ordne alt fra sittebenker til snøhuler og skihopp. For å unngå klabb og glipptak kan det være lurt å sjekke ut disse smøretipsene, trykk her. 

Info

Dato 15 November, 2015 - 1 April, 2021
Mer info

Fjellvettreglene:
1. Legg ikke ut på langtur uten trening.
2. Meld fra hvor du går.
3. Vis respekt for været og værmeldingene.
4. Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer. Ha alltid med ryggsekk og det utstyret fjellet krever.
5. Lytt til erfarne fjellfolk.
6. Bruk kart og kompass.
7. Gå ikke alene.
8. Vend i tide – det er ingen skam å snu.
9. Spar på kreftene og grav deg inn i snøen om nødvendig.

Bilder

Lignende i Åfjord

Print Friendly, PDF & Email