Stine vil stelle med omsorg

Stine vil stelle med omsorg

Stine Larsen er utstyrt med mer pågangsmot og arbeidslyst enn de fleste. I tillegg til å jobbe ved både Stokkøya Sjøsenter og Åfjord Helsesenter, har den unge trebarnsmora nå startet sin egen virksomhet.

I 2011 flyttet Stine fra Trondheim til Åfjord, sammen med samboer og to barn. Siden har det blitt ennå et barn på småbruket de tok over etter samboerens familie på Harbak i Stoksund.

– Jeg begynte å jobbe ved Stokkøya Sjøsenter med en gang vi flyttet hit, og gjør det fremdeles. Siden det ikke er en fulltidsjobb, og ettersom jeg hadde erfaring fra helsesektoren, tok jeg på meg å jobbe en del helger ved Helsesenteret, forteller Stine.

Ble spurt

Med en fot i renhold og en i omsorg tok det ikke lang tid før noen begynte å spørre om hun kunne ta på seg arbeid privat.

– Folk i bygda spurte om jeg kunne vaske for dem, gjerne folk som allerede hadde kontakt med helsevesenet fra før, så i starten var det bare gamle folk, men nå er aldersgruppa fra 30 til 97, sier Stine.

Varierte oppdrag

Det viste seg imidlertid fort at det folk ville ha hjelp til var mye mer enn bare renhold, og ettersom Stine er både hyggelig og hendt tar hun på seg nesten hva det skal være.

– Om sommeren blir jeg spurt om hagearbeid og plenklipping, om vinteren om snømåking. Jeg tar på meg å være ledsager til sykehus- eller legebesøk og jeg kan tilby våking og omsorg for folk som er i livets avslutning. Enten for å avlaste familien, eller for folk som kanskje ikke har familie, forklarer Stine.

Motiverende

Hun er i god dialog med helseetaten slik at virksomheten ikke kommer i konflikt med de offentlige tjenestene. Stine synes det er givende å jobbe som selvstendig næringsdrivende og får mange gode tilbakemeldinger.

– Det er veldig motiverende å jobbe på denne måten, man får en helt annen tilbakemelding og klapp på skuldra for den jobben man gjør enn om man jobber i en stor offentlig institusjon, mener Stine.

Småskala omsorg

Stine har startet en virksomhet som kort og godt er et småskala privat omsorgstilbud der brukerne blir tilbudt en nær personlig relasjon når de skal ha utført rengjøring, stell og omsorg. Eller bare vil ha klippet plena og stelt litt i hagen.   

– Det er mange ensomme som liker at det kommer noen hjem til dem og steller og holder dem med selskap, og det er mange utbrente pårørende som trenger avlastning, sier Stine Larsen.

Print Friendly, PDF & Email