To experience Åfjord

Delicacies from the seabed, animals grazing in scenic surroundings and activities that are fun for young and old.

Food

Activities

Accommodation

To experience

Short-distance dining experiences

Short-distance dining experiences you will remember. Whether you like seafood or traditional food, Åfjord has the best to offer from both worlds.

The food is based on local ingredients from our municipality and is prepared by people who give the dishes their personal character.

Restaurants in Åfjord

Stoksund Seapark

Stoksund Seapark har selskapslokaler, smie med vedfyrt pizzaovn, møterom, skybar, og cateringleveranser. Her kan du oppleve steinbakt pizza, sjømat og andre fristende retter.

Naustet Stokkøya

Overnatt i unike og private omgivelser med et skreddersydd opphold. Få matopplevelser med privat kokk og lokale råvarer, eller lag mat selv. Du har privat brygge, strand, sauna og badestamp.

Fosen Fjordhotel

Vi brenner for lokalsamfunnet og integrerer mat og kultur fra lokale leverandører. Fra vår hotellhage speider dere utover Åfjorden, ser laksen spretter i elven og nyter en deilig deilig stund sammen med venner og familie.

Hydrosenteret

Vi har lang erfaring og oppdatert kompetanse på de fleste bilmerker. Her får du god service til en konkurransedyktig pris med alle garantier i behold. Vårt stempel i serviceheftet er like gyldig som merkevareverkstedets.

Stokkøy Bakeri

Stokkøy Bakeri ligger i Bygdeboksen, Bygda 2.0 på Stokkøya. Her kan du kjøpe brød og bakevarer direkte fra bakeren. Ta med hjem eller nytes på stedet

Færingen Kro & Pub

Kro / Pub med enkel Ala carte meny. Husmannskost på buffen på Søndager til en rimelig penge. Beliggenhet nær sjøen med flytekai og mulighet for kjøp av drivstoff.

Spisekroken Årnes

I 2014 bydde det seg en mulighet. Vi tok over nyoppusset café-lokale på Årnes Handel hvor vi serverer middag, varm lunsj, kald lunsj, salater, kaker, take away, catering, møtemat og en god prat.

Kuringen Bryggehotell

Plassert i Trøndelags naturlige matfat, flytende på en laksemerd med hav og frodig natur, kan man forvente måltider som identifiserer Midt-Norge og vertskapet i restauranten.

Rorbua Kafe og Pub

Rorbua er en liten pub/kafe som ligger ved Linesøya småbåthavn.

Dijam

Dijam Pizzarestaurant holder vanligvis til i eget bygg, men skal få en helt ny restaurant i vår nye flerbrukshall. Intill den står ferdig får du kjøpt pizza fra Dijam i lokalene til Bjørnør på Parken.

Stokkøya Strandbaren

Strandbaren satser på rene og lokale varer. Her er egen urte-og grønnsakshage, egen økologisk sauegård, samt samarbeid med flere andre lokale leverandører både på kjøtt, fisk, bær, ost, øl og gin!

To experience

Pleasant atmosphere

We have restaurants close to the sea, mountains and forests. Choose a place to eat that gives you a sense of calm in everyday life. A place to relax.

To experience

Spend the night in Åfjord

Accommodation in Åfjord offers many exciting and unique experiences. Spend the night underground, by salmon rivers and with the sea as the nearest neighbor. Rent a house in quiet and private surroundings or camp in exciting locations.

Accommodation in Åfjord

Stoksund Seapark

Stoksund Seapark har selskapslokaler, smie med vedfyrt pizzaovn, møterom, skybar, og cateringleveranser. Her kan du oppleve steinbakt pizza, sjømat og andre fristende retter.

Åfjord laksecamping

Camping i munningen av Nordelva i Åfjord.

Naustet Stokkøya

Overnatt i unike og private omgivelser med et skreddersydd opphold. Få matopplevelser med privat kokk og lokale råvarer, eller lag mat selv. Du har privat brygge, strand, sauna og badestamp.

Sørvika Feriehus

Vi har et stort feriehus med fantastisk utsikt over fjorden. Her kan du nyte utsikten fra badstua. Du kan også få leid båt i nærheten for oppholdet deres.

Solvika Sjøhus

To flotte hus ved sjøen med flytekaie, sløyehus og båter. Sjøhusene ligger idyllisk til i naturskjønne områder. Nærhet til gode fiskeplasser du kun får oppleve hos oss.

Bessaker liv og røre

Vi har 10 ferieleiligheter og 20 båter til utleie. Vårt spesialfelt er fiskeopplevelser. Samtidig har vi gode forhold og mange tips for fotografer, vandrere og familier, som ønsker å tilbringe ferien i Bessaker.

Havgløtt Rorbuer

Romslige rorbuer med romslig uteområde. Hos oss kan du oppleve fiske, både med båt og fra land. Vi har vakker natur, og fine turområder.

Lines Kystferie

Lines Kystferie er en nyoppusset leilighet i vakre omgivelser på Linesøya. Leiligheten rommer 6 personer og det er mulighet for å leie båt.

Skansen Gård

Oppe på skansen i Åfjord ligger en gård som drives med gamle tradisjoner. Her kan du overnatte i nydelige omgivelser og hilse på mange koselige dyr eller kjøpe ost produsert på gården.

Rotnes Gård

Ved utløpet av de to lakselvene Stordals- og Nordalselva ligger Rotnes Gård. Her er det fritt stangfiske etter laks og ørret fra eiendommen. På vinters tid er det mulighet for isfiske i det nærliggende Stordalsvatnet.

Harbak Gård

Harbak Gård ligger på verdens ende, et steinkast fra Stokkøya. Her driver vi primært med sau, ammeku og fisketurisme. Gårdens tidligere driftsbygninger Vi ønsker å være et sted hvor barna kan leke og de voksne finne roen.

Stokkøya Strandhotell

Hotellet har en kombinasjon av spennende arkitektur og flott natur. Alle hotellrom og kysthus som leies ut har havutsikt.

Fosen Fjordhotel

Vi brenner for lokalsamfunnet og integrerer mat og kultur fra lokale leverandører. Fra vår hotellhage speider dere utover Åfjorden, ser laksen spretter i elven og nyter en deilig deilig stund sammen med venner og familie.

Kuringen Bryggehotell

Plassert i Trøndelags naturlige matfat, flytende på en laksemerd med hav og frodig natur, kan man forvente måltider som identifiserer Midt-Norge og vertskapet i restauranten.

Roan Rorbu og Camping

Vi tilbyr overnatting i trivelige rorbuer med meget god standard. Vi har spesialisert oss i fisketurisme. Rorbuene har unik beliggenhet, med kort vei til gode fiskeplasser både innaskjærs og på Storhavet.

To experience

Memories for life

To get the most out of the municipality, we have activities and experiences that are adapted to most people – all year round.

You can go solo and do something for yourself, with a group or with the family. What you choose is entirely up to you, but an experience of a lifetime it certainly is!

To experience

Experience the whole of Åfjord all year round

Rent a canoe for a trip on the lake. Bicycle rental for those who like to explore paths and roads. Sauna, boat trips, climbing, art, history, cave hiking and so much more!

Experiences in Åfjord

Kjerringrokken

Museumsfjøset på Rekstern, Linesøya, er en hyllest til de flittige hender. Hvert år kan man oppleve nye spennende redskaper som ble skapt med enkle hjelpemidler og mye tålmod.

Utrostien i Roan

På Utro i Roan finner du en fin sti som beveger seg i gammelt kulturlandskap med bevarte gravsteder og steingjerder. Stien har fått navnet Utrostien, her kan du bevege deg langs stien og ta sidesprang for å oppleve det spennende landskapet som har minner tilbake til bronsealderen.

Utrotunet

Bygdetunet på Utro i Roan har bevart gammel fisketradisjon med fiskerheim og flere gamle naust. Det er interessant å se hvor god byggteknikk som er benyttet, da naustet ytterst på odden er bygget på glatte berget. Her kan du vandre i historie å gå en tur langs Utrostien. Det sies at stien byr på muligheter for flere sidesprang.

Laksefiske i Nordalselva

Nordalselva og Stordalselva er populære elver for laksefiske. Begge elvene er kvalifisert som nasjonale laksevassdrag, og byr på veldig fine fiskeopplevelser til gode priser. Er du på utkikk etter naturskjønne fiskeopplevelser – da behøver du bare komme til Åfjord!

Linesøya rundt

Det er populært å sykle Lines rundt. Vil du ha flere opplevelser på samme tur kan du parkere sykkelen for å bestige Linesfjellet, inspisere Øyholmen, ta en matbit på Rorbua eller besøke Kjerringrokken, lokalhistorisk museum.

Harbakhula

Harbakhula er en av Midt-Norges største huler. Den aturlige huleformasjon som er ca. 130m dyp og ca. 40 meter høy ved huleåpningen gir en fantastisk utsikt utover havet og skjærgården.

Fosen Aktiv

Fosen Aktiv tilbyr opplevelser for hele familien. Vi organiserer hele ditt opphold på Fosen og inkluderer gjerne lokalmat og flotte overnattinger med unike opplevelser på alt fra E-Bike og Packrafting til klatring og sjøfiske. Les mer om våre opplevelser.

Organisert aktivitet

I Åfjord kan du også være med på mange aktiviteter gjennom idrettslaget, kulturskolen og andre lag og foreninger. Ta en titt på hv du kan være med på:

Vikafjæra

Vikafjæra er en koselig strand ikke langt fra Ratvika. Stranden er godt egnet for barnefamilier.

See Salmon

Vi tar dere med båt ut til oppdrettsmerdene og viser et lakseoppdrettsanlegg i full drift. I Visningshuset vil du få høre og se mer om muligheter og utfordringer for utvikling av havbruksnæringa.

Hulevandring

Åfjord byr på mange spennende huler, både på fjell og vann. Harbakhula har alltid vært et populært sted, men vi har flere spennende huler i kommunen. Sjekk ut Snørehallen, Nyphogget, Kjølna, Hønheia blandt noen av de spennende stedene vi har her.

Innlandsfiske i Åfjord

Muligheter for fiske i flere vann i Åfjord med ett kort - Åfjordskortet! Et samarbeid mellom Åfjord Utmarkslag og Åfjord Fjellstyre.

Solfjellet

Solfjellet er et flott utsiktspunkt mellom Åfjord og Stoksund, som er vel verdt en tur for å se Åfjord, Stoksund, Bjugn, og til og med fiskeværet Halten hvis været er klart.

Toppturer i Åfjord

Opplev Dåapma på ski, klatre til toppen av Mælanakken eller få Atlanteren som utsikt i det sola går ned i vannet. Kjenn skogens ro å gå langs en elv med behagelig fuglekvitter til alle kanter. Bruk trimappen og finn Åfjord for en flott oversikt over toppturer i kommunen.

Fosen Via Ferrata

Fosen Via Ferrata er en helt nyetablert «klatresti», midt i Åfjord sentrum, på fjellet Mælanakken. Våre guider står klare for å ta deg med på en fantastisk opplevelse som byr på nydelig fjord- og fjellutsikt, og ser du nøye etter så ser du kanskje laksen sprette i Stordalselven.

Åfjordsbåten kystlag

Det knyttes mye historie og sterke tradisjoner til Åfjordsbåten. De er blitt brukt til fiske og frakt helt tilbake til 1700-tallet.

Åfjordtrimmen

Gå på tur, sank poeng og bli med i trekningen av fine premier. Som bonus får du trim og flotte naturopplevelser rundt om i den fine kommunen vår.

Buldring

Åfjord har lenge vært en populær destinasjon for buldring. Åfjords mange fjell og Stokkøyas store steiner gir mange utfordringer for klatreglade. Harbak trekker årlig en stor mengde buldrere for å utforske stedets mange høyder, vinkler og grader.

Stjernmuseet

Stjern er et firma i Åfjord som ble etablert i år 1953. Siden den gang har firma vokst å blitt en stor bedrift som i dag er delt i 4. Museet er åpent etter avtale og kan ta deg gjennom mye spennende historie.

Turopplevelser

Naturen i Åfjord har mye å by på. Se oversikt over populære turer på ut.no for å finne en tur som passer deg og planlegg ut ifra hvor lang tur du vil ha og hvilket vær som passer deg.

Fredmoen Museum

Fredmoen er et laksefiskemuseum ved Stordalselva i Åfjord. Bygget ble etablert som husmannsplass under prestegården i 1840. I 1900-1980 var det stort sett engelske laksefiskere som holdt til her.

Dykking

Dykking i Åfjord kommune byr på mange overraskelser. Kom tett inn på skipsvrak og oppdag huler. Naturopplevelser under vann gir mange eventyr som bare venter på å bli oppdaget.

Hosnasand

Her har du Atlanteren rett inn mot stranda og på varme dager er det herlig forfriskende å ta en dukkert i det kjølige vannet. Midt på stranda med unik beliggenhet finner du Strandbaren.

Dåapma

Dåapma er en veldig populær topptur i Åfjord på over 600moh. Toppen er lett tilgjengelig både sommer og vinter. Fra toppen kan du se Halten i vest og Sverige i Øst.

Kano og kajakk

Flere aktører i Åfjord har utleie av kano og kayakk! Opplev flotte fjellvann og nærhet til havet på en behagelig måte. Ta med niste, fiskestang og godt humør, mulighetene med kano og kayakk er mange.

Øyholmen på Linesøya

Øyholmen er en spennende gammel flyradarlokasjon fra krigen. Her står fortsatt mange kanonstillinger og rester av stasjonen. Har du interesse for Historie og krigsrester er dette en plass som virkelig vil pr