Sjømatnæringen
Blåskjell
Havets delikatesse av de deiligste råvarer.
Blåskjell vokser og trives langs Norges kyst hvor de yter på små planktonorganismer som finnes i havet. Da blåskjell ikke trenger fores som gjør produksjonen veldig miljø og ressursvennlig.
Blåskjell er et produkt med lavt fettinhold og høyt proteininnhold. Det er også en av havets matkilder som har høyest innhold av vitaminer og mineraler. Jern, selen, B12 og omega 3 er blandt noen vi kan nevne.
Blåskjell er en planktonspisende art som trives godt i temperaturer på 1+ – 25+ ideelt sett et sted midt imellom.
På Trøndelagskysten er det flotte vekstforhold for blåskjella. Dette gjør at vi hvert år kan produsere store mengder blåskjell.
I Åfjord har vi stolte tradisjoner knyttet til produksjon og servering av blåskjell. Flere spisesteder tilbyr blåskjell på særegne måter og Norgeskjell har oppdrett fordelt utover havet på steder de trives godt.
Høsten og frem mot juletider er blåskjellene eksepsjonelt gode. Dersom du har smakt og liker blåskjell kan det anbefales å prøve ferske blåskjell fra Åfjord på høsten.
Oppskrifter
Blåskjell, potet og purreløk
Blåskjell kan benyttes i mange fasonger og til mang en oppskrift, kun fantasien kan sette en stopper.
Del: