Kultur i Åfjord

En felles interesse for å sette følelser på spissen.

Kunst og kultur

Musikk

Historie

Bibliotek

Kultur

Kunst og kultur i Åfjord

Bærekraft, natur og sterke krefter er tema som går igjen i kunst man kan oppleve i Åfjord. 

Se spennende prosjekter som er designet for at jeg og du skal tenke litt ekstra neste gang vi ser emballasje på frukt og grønt, eller hvor skjørt livet er selv om man kan se sterk ut på utsiden. 

De ulike prosjektene bør i aller høyeste grad oppleves. 

Opplev kunst og kultur fra Åfjord

Finding Kjølna

Våre samtaler etter at vi gikk oss vill i letingen etter Kjølna, førte til mer alvorlige samtaler om å gå seg vill i dagens informasjonsmengde. Data vi ikke forstår og ikke nødvendigvis kan gjennomskue. Etter vår lange regnfulle tur satte vi oss ned, tømte skoene for vann, og begynte å spekulere på om hula i det hele tatt eksisterte. Turen inspirerte oss til å ta en dypere kikk på myter og rykter, og om informasjon- og databehandling, fakta og feilkommunikasjon.

På utrygg grunn

Kunstnerene sier: Vi ble overveldet av den dramatiske innvirkningen naturen har hatt på dette industrielle, meget slitesterke materialet, og som ble transformert til en materialitet som fremstår som mykt og formbart, mens det faktisk er stivt og sterkt. Slik vi ser det, uttrykker disse skulpturene både styrke og sårbarhet samtidig.

Biblioteket i Stoksund

Biblioteket i Stoksund ligger sentralt ved inngangen på oppvekstsenteret og har et fint lokale. En hyggelig og erfaren bibliotekansatt hjelper deg gjerne. Biblioteket har tilbud til alle aldre, er et godt sted å være og har en enkel selvbetjentløsning i den ubetjente åpningstiden.

Kulturskole

Åfjord har en aktiv og flink kulturskole som tilbyr barn og voksne opplæring i mange ulike kulturelle aktiviteter. Lær dans, strenginstrument, piano, blåseinstrumenter, sang, teater, kunst og mye mer. Les mer på våre nettsider om hvilke fag som tilbys og hvordan du kan melde deg på!

Søppelalderen

Elever fra Stokksund oppvekstsenter har jobbet med temaet plast, og hatt fokus på hvor mye engangsemballasje vi bruker hjemme. Elevene har tatt med seg emballasje hjemmefra, og brukt disse som støpeformer. Avstøpningene (ca 130 stk) har nå blitt til kunstinstallasjonen «Søppelalderen»

Søppelalvor

Stokksund Oppvekstsenter gjennomførte i mai 2018 en nærmiljøuke med fokus på lokale tradisjoner, kultur og arbeid. Tørr- og klippfisk var sentralt, men elevene hadde også fokus på det stadig økende problemet med forsøpling av havet. Elevene rykket ut med søppelsekker og pågangsmot – og resultatet ble til kunst.

Residency på Stokkøya

Prosjekt i utvikling. Mange eldre som i hele sitt liv har hatt et nært forhold til havet, bor nå på sykehjem. Disse personene har ikke lenger den nære kontakten til havet som de tidligere har hatt. VI ønsker derfor å engasjere tre samtidskunstnere til å lage utstillingsformat som kan forbinde de eldre med havet, menneskets forhold til havet og dagens klimasituasjon.

Biblioteket i Åfjord sentrum

Det nye hovedbiblioteket i Åfjord ligger i Å!. Over to etasjer finner du tilbud for barn og unge, voksne, leseplasser og lokaler for arrangement og utstillinger. Hyggelige og erfarne bibliotekansatte hjelper deg gjerne. Biblioteket har tilbud til alle aldre og er et fint sted å være.

Fjell, vann, fjell.

Verket ’Fjell Vann Fjell’ er et tekstverk som tar utgangspunkt i et bestemt sted på Stokkøya, hvor naturen og kulturen møtes, og hvor forholdet mellom mennesket og naturen er evig aktuelt. Akkurat her står tre bokser, som både gir adgang til naturen (man kan gå opp og nyte utsikten), men som også skygger for naturen om man kjører forbi i bil.

Biblioteket i Roan

Biblioteket på Roan ligger i 2. etasje i Julie Næss-tunet. En hyggelig og erfaren bibliotekansatt hjelper deg gjerne. Avdelingen har tilbud til alle aldre, er et hyggelig sted å være og har selvbetjentløsning i den ubetjente åpningstiden.

Kultur

Utsikten som gir ro

Vi har spisesteder med nærhet til hav, fjell og skog. Velg et spisested som gir deg en følelse av ro i hverdagen. Et sted du kan slappe av.

Kultur

Musikk

Nyt Åfjords egne låtskrivere og musikere, eller kom på konsert for å oppleve noen av Norges største artister. 

Musikk fra Åfjord

Axel Frønes

Artist, låtskriver og poet. En av norges mest populære og solgte poeter med boka «Hilsen Axel».

Kultur

Minner for livet

I Åfjord skapes minner for livet. Samhold på tvers av likheter og ulikheter er det som skaper identitet i samfunnet. Åfjord er et sted sammensatt av mange små tettsteder. 

Kultur

Historie og severdigheter

Arkitektur i skjønn harmoni og bevaring av det gode gamle har vært viktig for våre aktører. Se hvordan våre lokale helter har jobbet for å ta vare på og utvikle flotte severdigheter.

Historie og severdigheter fra Åfjord

Sylternmuseet

Siden 1990-tallet har vi samlet flere eldre maskiner, som i sin tid la grunnlaget for dagens drift. Noen av maskinene har opprinnelig vært i firmaets eie, mens andre tilsvarer maskiner som var i drift hos oss gjennom 1950-tallet og opp til 1980-tallet.

Åfjordsbåten kystlag

Det knyttes mye historie og sterke tradisjoner til Åfjordsbåten. De er blitt brukt til fiske og frakt helt tilbake til 1700-tallet.

Stjernmuseet

Stjern er et firma i Åfjord som ble etablert i år 1953. Siden den gang har firma vokst å blitt en stor bedrift som i dag er delt i 4. Museet er åpent etter avtale og kan ta deg gjennom mye spennende historie.

Fredmoen Museum

Fredmoen er et laksefiskemuseum ved Stordalselva i Åfjord. Bygget ble etablert som husmannsplass under prestegården i 1840. I 1900-1980 var det stort sett engelske laksefiskere som holdt til her.

Øyholmen på Linesøya

Øyholmen er en spennende gammel flyradarlokasjon fra krigen. Her står fortsatt mange kanonstillinger og rester av stasjonen. Har du interesse for Historie og krigsrester er dette en plass som virkelig vil pr

Kjerringrokken

Museumsfjøset på Rekstern, Linesøya, er en hyllest til de flittige hender. Hvert år kan man oppleve nye spennende redskaper som ble skapt med enkle hjelpemidler og mye tålmod.

Utrotunet

Bygdetunet på Utro i Roan har bevart gammel fisketradisjon med fiskerheim og flere gamle naust. Det er interessant å se hvor god byggteknikk som er benyttet, da naustet ytterst på odden er bygget på glatte berget. Her kan du vandre i historie å gå en tur langs Utrostien. Det sies at stien byr på muligheter for flere sidesprang.