Å leve i Åfjord

Ei bygd med bred mangfold og hjerte for inkludering.

Oppvekst

Fritids-muligheter

Bo-muligheter

Å leve

Oppvekst

Oppvekst i Åfjord byr på unike muligheter, både barn og voksne kan velge i mange ulike aktiviteter både organisert og ved å ta i bruk miljøet. 

Vi har mange ulike aktiviteter som gir hver enkelt mulighet til å finne egen identitet. En hver personlighet er fullt ønsket i Åfjord når barn blir til voksne og skal slå røtter for egen del. Både for å jobbe, bygge egen virksomhet eller stifte familie i trygge omgivelser. 

Å leve

Pusterom

Samhold, stressmestring, natur og ro. Yoga og bevegelse i omgivelser som fremmer ro. 

Å leve

Fritidstilbud i Åfjord

Allsidighet i oppveksten er viktig for både utvikling og sosial tilhørighet. Hos oss har vi ildsjeler som står på og sørger for at vi og våre barn har mulighet til å finne ut hva de trives med. 

Sport som fotball og skyting, musikkgrener både med sang, band og korps, dans og bevegelse. Noen er mer interessert i kunst og kultur. I Åfjord har vi miljø som gjerne blir kjent med deg. 

Les mer om ulike fritidstilbud

Fosen Aktiv

Fosen Aktiv tilbyr opplevelser for hele familien. Vi organiserer hele ditt opphold på Fosen og inkluderer gjerne lokalmat og flotte overnattinger med unike opplevelser på alt fra E-Bike og Packrafting til klatring og sjøfiske. Les mer om våre opplevelser.

Toppturer i Åfjord

Opplev Dåapma på ski, klatre til toppen av Mælanakken eller få Atlanteren som utsikt i det sola går ned i vannet. Kjenn skogens ro å gå langs en elv med behagelig fuglekvitter til alle kanter. Bruk trimappen og finn Åfjord for en flott oversikt over toppturer i kommunen.

Lag og foreninger

Her finner du en oversikt over lag og foreninger i Åfjord, samt deres kontaktinfo.

Klatring

Klatring er en sport som vi er stolte av å tilby. Du kan klatre på våre innenørsvegger eller bli med på utflukt for å buldre i fjellet.

Turopplevelser

Naturen i Åfjord har mye å by på. Se oversikt over populære turer på ut.no for å finne en tur som passer deg og planlegg ut ifra hvor lang tur du vil ha og hvilket vær som passer deg.

Kulturskole

Åfjord har en aktiv og flink kulturskole som tilbyr barn og voksne opplæring i mange ulike kulturelle aktiviteter. Lær dans, strenginstrument, piano, blåseinstrumenter, sang, teater, kunst og mye mer. Les mer på våre nettsider om hvilke fag som tilbys og hvordan du kan melde deg på!

Aktiviteter

På fritiden kan man bruke tiden i Åfjords flotte natur. Det kan brukes både sykkel, båt, ski og egne føtter!

Fotball

Fotballen er relevant for alle aldre. Åfjord har lag for både voksne og barn.

Turn

Turn er en sport som bidrar til en enorm kroppsbeherskelse. Åfjord IL tilbyr barn helt fra barnehagealder å være med på turn.

Håndball

Vi har en stor flott hall for ballsport hvor Åfjord IL tilbyr håndball fra 10 år og oppover til kvinner sr 1.

Langrenn

Åfjord har flere flotte skiløyper som benyttes både til organisert aktivitet og privat. Løyper tråkkes og holdes vedlike hele vinteren så lenge det er nok snø.

Sykkel

Sykkel er en fin aktivitet du kan gjøre sammen med sykkelgruppa eller om du føler for å få litt friskluft en dag. Med sykkel kan man forflytte seg langt på kort tid og oppleve mye natur like kjapt. Det er også mulig å leie EL-sykler i Åfjord for å få bevegelse med ekstra drahjelp.

Trimgruppa

Trimgruppa i Åfjord tar eg med på tur sammen med flere turglade mennesker for å se og oppleve flote turmuligheter i Åfjord. Samtidig får du den gode samtalen med andre mennesker som deler interessen for å bruke naturen som bevegelsesareale. Se turer å meld deg på hos Åfjord IL.

El-Innebandy

Innebandy i rullestol.

Kano og kajakk

Flere aktører i Åfjord har utleie av kano og kayakk! Opplev flotte fjellvann og nærhet til havet på en behagelig måte. Ta med niste, fiskestang og godt humør, mulighetene med kano og kayakk er mange.

Å leve

Aktive opplevelser

Nyt en dag på havet. Strekk tærne i sanden. Gå en tur i fjellet og opplev spennende huler. Det er fiskemuligheter til havs og i elver.

Lær barna om hvordan bærekraft, matproduksjon og verden henger sammen ved å besøke ulike besøksgårder.